Spegepølsekursus – lær at lave spegepølser på kun 2 dage

Hvordan kan vi sige til dig, at du bliver spegepølsemager på 2 dage? Det kan vi, fordi kurset er bygget op igennem 8 år omkring de spørgsmål, en spegepølsemager måtte have – uanset om man er nybegynder eller lavet spegepølser i mange år.

Du står ikke alene efter kurset, men er til samme pris tilknyttet en mentorordning, sådan at du altid kan få svar på dine spørgsmål og hjælp til de udfordringer du står med.

Samtidig har du selvfølgelig et gennemarbejdet kompendie med hjem, sammen med et inspirationshæfte med lækre spændende spegepølseopskrifter.

Her lærer du nye og gamle metoder, så du fødevaresikkert kan gå hjem og lave spegepølser til din familie og venner.

  • Her bliver både nybegynderen og spegepølsemageren sat ind i teknikkerne til at opnå den spegepølse man ønsker sig.
  • NYT: Hvordan man er i stand til at lave spegepølser hele året rundt.
  • Gennemarbejdet kompendie medfølger.
  • Begge dage er inkl. værtinde og opvasker, så du kan koncentrere dig om det det drejer sig om, at lære at lave spegepølser.

Kurset henvender sig både til helt nybegyndere og til slagtere og kokke samt andre professionelle madkunstnere.


Program

Start kl. 10 afslutning kl. 15 begge dage

Kurset i spegepølser er delt op i tre sektioner:

  1. Hurtigmodnede spegepølser man ikke skal vente måneder på bliver færdige.
    Her bliver man sat ind i kunsten at bruge ph-regulerende midler, der gør at hjemmepølsemageren kan fremstille spegepølser på et par uger. Velegnet teknik til den der har masser af kød, ex. jægeren el. landmanden, der skal have store portioner gjort færdige.
  2. Mellemhurtigtmodnede spegepølser.
    Metoden som de gamle slagtermestre brugte, inden der kom surhedsregulerende produkter på markedet. En god og sikker metode til at få mere smag i spegepølserne end de hurtigtmodnede. Til personer der vil undgå et hav af tilsætningsstoffer. Bemærk: Her bliver brugt nitritsalt.
  3. Langsom-fermentering som omhandler den oldgamle metode at lave spegepølser på.
    Metoden som giver smagsnoter som ingen af de to andre metoder kan gøre. Pølsen tager også fra 2-3 måneder at gøre færdig.
    Denne metode omhandler også den sydlandske metode, hvor man ikke røger pølsen men kun tørrer pølsen. Denne metode bliver ikke undervist i andre steder i kongeriget.
    Med denne metode laver man et produkt som ingen slagtere i Danmark laver idag. Metoden er for folk, der er bidt af spegepølsekunsten, folk generelt der elsker sydlandske pølser samt gourmander, der er fascineret af de smagsnoter, man kan få frem.

Der bliver undervist på en måde så man husker det og man får et gennemarbejdet kompendie med hjem som man kan støtte sig til derhjemme samt opskrifter at øve sig på.

Kurset afholdes af Anders Pølsemager som er slagter, kursuslærer og ekspert i spegepølser, og som har holdt kurser i pølsemageri for slagtermestre.

2 dage kr. 1295,- Tilmelding her

Ang. afholdelse af kurser: Sådan forholder vi os til Covid-19 situationen


Relateret:

Hvordan laver man spegepølser? – Artikel af Anders Pølsemager


Selvforsyningsskolen i fagbladet Landbrug og Fødevarer:
Læs artiklen Fermentering – et våbenkapløbsom omhandler spegepølser.



Datoer for Spegepølsekursus i 2021

  • 16.+17. januar
  • 2.+3. februar
  • 27.+28. marts UDSOLGT såfremt restriktionerne er på max 10 personer samlet
  • 19.+20. juni
  • 10.+11. juli
  • 7.+8. august – afholdes på FYN
  • 11.+12. september
  • 9.+10. oktober
  • 26.+27. oktober
  • 6.+7. november

2 dage kr. 1295,-  Tilmelding her

Se også vores andre spændende kurser her


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s