Ostekursus

At lave sine egne oste kræver ikke en masse udstyr og er faktisk ikke så svært at gå til, som man skulle tro.

På dette kursus har vi valgt 3 oste ud, som adskiller sig ved at der bruges forskellige teknikker til alle tre oste og dermed bliver kursisten introduceret til disse forskellige metoder, som senere vil komme in handy, når man begynder at udvide sit repertoire indenfor ostemageri.

Dette er det første modul i ostemageri, hvor der senere kommer yderligere 2 moduler til.

På dette kursus laver holdet:

– en halloumi-ost som er en grill- og stegefast ost som oprindelig kommer fra Cypern.

– den noget mere tidskrævende havarti som kræver større akkuratesse

– den populære fetaost, i dette tilfælde en bulgarsk feta som vi finder mere velsmagende end den almindelige feta, idet den er knap så salt.

Vi vil ydermere komme ind på

– hygiejnens vigtighed.

– pasteurisering

– forskellige mælkebakteriekulturer

– materialer til ostefremstilling

– opbevaring og lagring

Du får et kompendiehæfte med hjem med opskrifter på alt det, vi laver på kurset. Heri vil også være teorien der hører til disse oste.

5 timers intensivt kursus kun afbrudt af frokost (som tilkøbes), hvor vi også snakker ost. Start kl. 10 afslutning kl. 15

Pris for 1 modul kun 800 kr.

Se datoer for kurserne her:
Kursuskalender

Tilmeld dig her

Reklamer