Ostekursus/workshop

oste-opstilling_lille

At lave sine egne oste kræver ikke en masse udstyr og er faktisk ikke så svært at gå til, som man skulle tro.

Kurset/workshoppen er for alle, begyndere som øvede, med interesse for ost.

Hvordan dagen forløber:

  • Vi kører 2 hold på kurset hvor hvert hold producerer en feta og en havarti.
  • Harvarti-osten er valgt pgra dens mange forskellige oste-teknikker. Vi er lige ved at sige at man kommer igennem de fleste oste-teknikker ved at lave havartien, så osten bliver på den måde en indførelse i basis-teknikkerne i ostefremstilling.
  • Derforuden laver vi en bulgarsk feta, som ikke kun er enkel i sin tilblivelse, men som tilmed er en ost med mange facetter. Vi bruger simpelthen fetaen som et “grundstof” i vores husholdning, ved at tørre den i forskellige tørhedsgrader. På den måde får vi forskellige oste og der hvor vi måske er allermest glad for den, er hvor den er tørret til den kan bruges som parmesanost, hvilket giver en fantastisk smag.
  • Der bliver udleveret et tidsskema, der viser hvornår man gør dette og hint på de forskellige oste. Der er mange processer og det kan virke lidt overvældende den første gang ,så derfor er det godt med et processkema.
  • I teorien vil vi gennemgå basis ostefremstilling, sådan at man vil være i stand til at gå hjem og slå en opskrift op på internettet og forstå hvad man gør.
  • Vi følger osten til dørs igennem tørring og lagring og hvordan man kan lave sin egen ostegrotte derhjemme, uden at skulle investere i dyre modningsskabe
  • Hver deltager får udleveret et kompendie + et opskriftshæfte som inspiration til at gå videre derhjemme.

Datoer for Ostekurser 2022:

  • Søndag d. 6. marts. Fra kl. 10-15
  • Lørdag d. 2. april. Fra kl. 10-15

1 dag kr. 1000,-  Tilmelding her