Pølsekursus 1+2

Kurset strækker sig over to dage. Der er også mulighed for at købe enkeltkursus. Læs mere herunder.

Pølsefremstilling: Lav dine egne lækre kvalitetspølser! Er du træt af supermarkedernes meget lille udvalg af pølsemageriprodukter og vil du gerne selv bestemme hvad der er i dine pølser så kom og lær at lave dine egne kvalitetspølser.

Pølsekursus 1

Start kl. 10 afslutning kl. 16

polsemageri_logo1_nyVelkomst

– Kort om hygiejne vedr. pølsefremstilling

– Varekundskab og hvilke få ting man behøver for at starte op med at lave egne pølser. Man behøver ikke investere tusindvis af kroner for at starte op, det kan man gøre når man har fundet ud af man er blevet bidt af det. Anders fortæller hvordan man kan starte op for få kroner.

– Teori og praksis ang. bindefars og derefter fremstiller vi sammen forskellige kogepølser, grillpølser. Pølserne vi fremstiller er frankfurter, kødpølse og brunchpølse.

– Vi gennemgår hvordan de forskellige produkter tørres, skoldes og røges.

– Smagning af vores pølsevarer

Kurset henvender sig både til begyndere og professionelle, der vil bruge sine pølser i sit arbejde.

Kurset afholdes af uddannet slagter og kursuslærer, som har holdt kurser i pølsemageri for slagtermestre.

Kursusmål: Kursisten lærer at beherske kunsten at lave bindefars og på den måde være i stand til at kunne konvertere opskrifter uden bindefars til bindefars. På den tillærte bindefars kan der laves omkring 200 forskellige slags pølser, som fremstår professionelt i skæreflade, smag, konsistens og udseende.

På kurset får du en grundig gennemgang af pølsefremstilling af meget erfaren slagterkonsulent, der har undervist slagtermestre, så du efter kurset er i stand til selv at gå igang med at fremstille dine egne pølser derhjemme. Der bliver undervist på en måde så man husker det og man får et gennemarbejdet kompendie med hjem som man kan støtte sig til derhjemme samt opskrifter at øve sig på.

Vi har valgt ikke at have for store hold, og derfor har vi tid til at besvare den enkeltes spørgsmål efterhånden som de opstår.

Vi er kendt for at folk går fra kurset med en selvsikkerhed og med en iver for at kaste sig ind i dette vidunderlige univers af smag, skønne krydderidufte og saftige pølser. Læs her

Begge kurser (Pølsekursus 1 + Pølsekursus 2) kr. 1200,-  

Enkeltkursus (Pølsekursus 1): kr. 790,-

 

Se datoer for kurserne her:
Kursuskalender

Tilmeld dig her

Pølsekursus 2

Pølsefremstilling: Lav dine egne lækre kvalitetspølser!
Er du træt af supermarkedernes meget lille udvalg af pølsemageriprodukter og vil du gerne undgå de fleste af industriens e-numre, så kom og lær at lave dine egne kvalitetspølser.

Kurset er en fortsættelse af Pølsekursus 1, hvor der bruges krydderi-færdigblandinger og hvor man lærer grundforudsætninger i pølsemageri.
I Pølsekursus 2 går vi skridtet videre og blander selv vores krydderier til de forskellige pølser samt at lave velsmagende og saftige pølser.

Start kl. 10 afslutning kl. 16

polsemageri_logo1_ny– Velkomst

– Her lærer man at lave sine egne krydderiblandinger, enten helt uden tilsætningsstoffer men også for den interesserede kan man lære at bruge fosfat i pølserne, så man kan lave pølser som industrien, hvis man finder det interessant.

– Her lærer man også hvordan man kan transformere færdigblandinger til et hav af smagsvarianter.

– Vi vil også fortsætte hvor vi slap på 1’eren, hvor vi fik et kendskab til en pølses opbygning. Vi kalder den skelettet. Kursisten lærer at fremstille pølseopskrifter ud fra et fast skelet, der gør at dine pølser altid vil binde og være velsmagende. Nogle pølser vil være uden kemiske tilsætningsstoffer. Vi vil fremstille bindefars på kartoffelmel og mel og på ansaltet kød. Der vil også være en pølseopskrift hvor det eneste man bruger er kød, krydderier og vand, så de fleste allergikere kan spise dem.

– Til dem der synes at de pølser man køber er udmærkede pånær mangel af kød, lærer vi også brugen af fosfater.

– Smagning af vores pølsemagerivarer

Kurset henvender sig både til begyndere og professionelle, der vil bruge sine pølser i sit arbejde.

Kurset afholdes af uddannet slagter og kursuslærer, som har holdt kurser i pølsemageri for slagtermestre.

Kursusmål: Kursisten lærer på Pølsekursus 2 at lave sine egne krydderiblandinger og teorien omkring dette samt at lave sine egne pølseopskrifter på velsmagende pølser. P.gr.a at der læres hvordan man undgår tilsætningsstoffer, er kurset også meget velegnet for allergikere.

På kurset får du en grundig gennemgang af pølsefremstilling af meget erfaren slagterkonsulent, der har undervist slagtermestre, så du efter kurset er i stand til selv at gå igang med at fremstille dine egne pølser derhjemme. Der bliver undervist på en måde så man husker det og man får et gennemarbejdet kompendie med hjem som man kan støtte sig til derhjemme samt opskrifter at øve sig på.

Vi har valgt ikke at have for store hold, og derfor har vi tid til at besvare den enkeltes spørgsmål efterhånden som de opstår.

Vi er kendt for at folk går fra kurset med en selvsikkerhed og med en iver for at kaste sig ind i dette vidunderlige univers af smag, skønne krydderidufte og saftige pølser. Læs her

Begge kurser (Pølsekursus 1 + Pølsekursus 2) kun kr. 1200,-

Enkeltkursus (Pølsekursus 2): kr. 790,-

 

Se datoer for kurserne her:
Kursuskalender

Tilmeld dig her

Reklamer