
“Italiensk pølsemageri – Salumekursus” henvender sig både til begyndere, slagtere, kokke og professionelle madkunstnere, der ønsker at mestre kunsten at lave salume* og italienske salami.
Det vil de fleste ønske at kunne lave selv, hvis de har været inde i et italiensk salumeria og se displayet af saltede, tørrede produkter af hele grisen skåret ud i tynde skiver som står helt rødt i snittet samt rækkevis af tørret salami med de mest fantastiske smagskombinationer.
Gennemarbejdet kompendie medfølger.
Begge dage er inkl. værtinde og opvasker, så du kan koncentrere dig om det det drejer sig om, at lære at lave Italiensk pølsemageri.
ALLE kan lære det – også nybegyndere!
*Salume er et entalsord og er det italienske ord for sprængt og saltet kød.
Program
Begge dage start kl. 10 afslutning kl. 15
Vi skærer delstykker af en halv gris op i klassisk italiensk udskæring, en udskæring der er tilpasset de produkter italienerne elsker og som går under navnet salume-produktion.
Det er kødstykker som gennemgår en modning og tørring, til de ender som de klassiske 8 produkter:
- Guanciale – det vi på dansk kalder kæbesnitten, som man får en af de fineste nærmest magiske salume-produkter ud af,
- Coppa – saltet og tørret nakkefilet,
- Spalla – svinebov, saltet, krydderimasseret og tørret,
- Lonza, som er lavet af filet og i nogle tilfælde mørbrad,
- Pancetta – den italienske urøgede bacon,
- Lardo – spæk der er saltet og tørret med urter,
- Filetto – mørbrad,
- Prosciutto – som er den saltede og tørrede skinke, der kan ende i produkter som parmaskinke eller mindre kendte regionsskinker som Prosciutto di san Danielle osv.
- Derforuden findes der mange andre salumeprodukter. Foruden de ovennævnte produkter kommer vi også til at lave 2 italienske salamier og der bliver vist, hvordan man laver mortadella.
Der bliver undervist på en måde så man husker det og man får et gennemarbejdet kompendie med hjem som man kan støtte sig til derhjemme samt opskrifter at øve sig på.
Kurset afholdes af uddannet slagter og kursuslærer Anders Pølsemager som har holdt kurser i pølsemageri for slagtermestre.
Kurset er omfattende og strækker sig over 2 dage
2 dage kr. 1295,-
Tilmelding her
Ang. afholdelse af kurser: Sådan forholder vi os til Covid-19 situationen
Datoer for Italiensk Pølsemageri – Salumekursus efterår 2020 + hele 2021
2020:
- 12.+13. september
- 27.+28. oktober
2021
- 6.+7. februar
- 16.+17. marts
- 18.+19. september
- 23.+24. oktober
Hej
Vi er nogle stykker det overvejer dette salumekursus. Hvordan foregår undervisningen, kommer er det en workshop hvor man selv kommer tii at lave det hele, eller er det som at undervisning i sin klassiske forstand?
Venlig hilsen
Peter
Hej Peter
Det er en kombination af begge dele: teori hvor man sidder ned og tager notater til det udleverede kompendie, men også en workshop hvor der er “hands on” med de forskellige teknikker i salume-håndværket, altså tilskæring af kød, saltning og saltudligning, afvaskning af krydderier, dupning og påførsel af nye krydderier, afsnøringer og ophæng.
Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at skrive igen eller ringe.