FAQ

Her følger de spørgsmål vi får flest af ang. vores kurser

– Hvad er grillpølser, kogepølser og spegepølser og hvad er forskellen?

Svar: I slagterverdenen deler vi pølserne op i familier. Kogepølser og grillpølser er i samme familie, fordi man bruger en bindefars til at lave pølserne med.
En kogepølse er en skærbar pølse lavet på bindefars. De fleste danskere kender dem som kødpølser, hvor navnene på dem skifter efter hvilke ingredienser der er i dem.
En grillpølse er også en pølse der er lavet på bindefars, men bruges til at stege eller grille. Den mest kendte i den familie er frankfurter.
Spegepølser er en anden familie. Spegepølser bliver ikke varmebehandlet, de bliver spiselige og holdbare ved saltning og syrning. Fælles for alle spegepølser er, at der er tale om et råt produkt, der er saltet, tørret og evt. røget

– Jeg er totalt nybegynder og ved intet om at lave pølser/pålæg osv. men vil meget gerne lære det. Vil jeg falde helt igennem på kurset?

Svar: For det første er der aldrig nogen der falder igennem på kurserne, idet kurset er bygget op sådan, at enhver får undervisning ud fra sit eget niveau, idet vi ikke kører store hold. Alt hvad du behøver er interessen og viljen til at lære og du vil blive taget godt hånd om og guidet sikkert igennem undervisningen. Så nybegynderen og den erfarne madkunstner vil få undervisning efter deres niveau.

– Får man varerne med hjem?

Svar: Vi må ikke give varerne med hjem, idet vi er en ren undervisningsvirksomhed. Hvis vi gør det kan vi idømmes en bøde på 30.000 og få frakendt retten til at drive kursusvirksomhed

– Hvor lang tid varer kurserne?

Svar: Kurserne kan have 1-dags varighed eller 2-dags varighed. 2-dags kurserne er på 10 timer, fra 10-15 hver dag.   1-dags kurserne er på enten 5 timer fra 10-15 eller 6 timer fra 10-16, afhængigt af kursus.

– Kan man dele et to-dags kursus op i to, altså den første dag i den ene måned og den anden dag på et senere tidspunkt på året?

Svar: Det kan man godt, undtaget er dog Italiensk for begyndere – Salumekursus.

– Har I nogle steder I anbefaler at overnatte i forbindelse med kursus hos jer?

Vi har lavet en lille liste over overnatningsmuligheder i nær afstand til kursuslokalerne. Her er noget til ethvert behov.
https://klardigselv.wordpress.com/overnatning/

Siden vil blive løbende opdateret med flere spørgsmål og svar.
Har du noget på hjertet du gerne vil have med, er du velkommen til at skrive til os via vores kontaktformular eller ringe til os på tlf: 2361 8023