Opskæring – få mest muligt ud af din gris

Mange mennesker får ikke nok ud af grisen når de parterer derhjemme selv. Her lærer man at få brugt alt fra snude til hale. Med de rekordlave priser på grise er der mange penge sparet i selv at partere.
Dette kursus er stedet hvor man bygger bro mellem gamle og nye måder at partere en gris på.

  • Her lærer kursisten om grisens muskelgrupper og hvordan man kan
    grovpartere den på forskellige måder, så det passer til hvad man ønsker at få ud af grisen.
    Efter grovparteringen taler vi om kursisternes behov og tilpasser finparteringen derefter.
  • Der vil blive vist anderledes måder at udskære en gris på, der passer til opsigtsvækkende middage.
  • Den gamle måde at udskære på er selvfølgelig ikke glemt. Idag finder man næsten ikke længere de gl.dags stege og udskæringer til simremad i kølemontrene hos slagtere og supermarkeder, fordi alt skal gå så hurtigt. Det er en skam, for det er netop hos disse stykker man finder den store smag. Disse udskæringer er fine til weekendmad, hvor man har lidt mere tid til at stå i køkkenet.
  • Der bliver vist hvordan man laver svineracks og hvordan man kan lave svinekrone til stort selskab.
  • NYT: Der bliver vist andre spændende nye udskæringer, hvor vi også kommer ind på italienske og amerikanske udskæringer samt lærer hvordan man skærer grisen ud til efterfølgende at kunne lave pålæg af den.
  • Gode råd til hvordan man gør det nemt for sig selv i en travl hverdag som løsfrysning af produkter og conveniencefood hvor vi ekempelvis for-tilbereder produkter for nem og hurtig tilberedning senere.
  • Du får lært at bruge alle de ting som hos de fleste altid ligger tilbage i fryseren når alt andet er spist: Hvordan får man brugt sine ben? Hvordan får man brugt sit spæk? Hvordan laver man sin egen gelantine? Hvordan får man brugt indmaden?
  • Du lærer at håndtere en kniv på sikker måde. Du lærer at slibe en kniv og holde den skarp.
  • På kurset går teori og praksis hånd i hånd og du får et velunderbygget kompendie inkl. skærevejledning med hjem, så du også derhjemme vil være i stand til at skære en gris ud.

Kurset er for alle! men også særdeles velegnet til madkunstnere, der er på udkig efter nye udskæringer for at tilfredsstille et stadigt mere krævende publikum samt folk med gårdbutikker, der sælger svinekød.

Kurset afholdes af uddannet slagter og kursuslærer, som har holdt kurser i pølsemageri for slagtermestre.

6 timers intensivt kursus, start kl. 10 afslutning kl. 16

Kun kr. 800,-

Kursuskalender

Tilmeld dig her

NB: Vi laver ikke pålæg på dette kursus, der har vi et særskilt Pålægskursus der har et forløb på 2 dage.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s