Lær at skære gris ud – og lav den til guld

Spar mange penge på mad-budgettet ved selv at partere gris. Her lærer man at få brugt alt fra snude til hale.

Kurset er for alle! men også særdeles velegnet til kokke og andre madkunstnere, der er på udkig efter nye udskæringer for at tilfredsstille et stadigt mere krævende publikum samt folk med gårdbutikker, der sælger svinekød.
Gennemarbejdet kompendie medfølger.


Program

5 timers intensivt kursus, start kl. 10 afslutning kl. 15

Dette kursus er stedet hvor man bygger bro mellem gamle og nye måder at partere en gris på.

  • Her lærer kursisten om grisens muskelgrupper og hvordan man kan grovpartere den på forskellige måder, så det passer til hvad man ønsker at få ud af grisen. Efter grovparteringen taler vi om kursisternes behov og tilpasser finparteringen derefter.
  • Der vil blive vist anderledes måder at udskære en gris på, der passer til opsigtsvækkende middage.
  • Den gamle måde at udskære på er selvfølgelig ikke glemt. Idag finder man næsten ikke længere de gl.dags stege og udskæringer til simremad i kølemontrene hos slagtere og supermarkeder, fordi alt skal gå så hurtigt. Det er en skam, for det er netop hos disse stykker man finder den store smag. Disse udskæringer er fine til weekendmad, hvor man har lidt mere tid til at stå i køkkenet.
  • Der bliver vist hvordan man laver svineracks og hvordan man kan lave svinekrone til stort selskab.
  • NYT: Der bliver vist andre spændende nye udskæringer, hvor vi også kommer ind på italienske og amerikanske udskæringer samt lærer hvordan man skærer grisen ud til efterfølgende at kunne lave pålæg af den.
  • Gode råd til hvordan man gør det nemt for sig selv i en travl hverdag som løsfrysning af produkter og conveniencefood hvor vi ekempelvis for-tilbereder produkter for nem og hurtig tilberedning senere.
  • Du får lært at bruge alle de ting som hos de fleste altid ligger tilbage i fryseren når alt andet er spist: Hvordan får man brugt sine ben? Hvordan får man brugt sit spæk? Hvordan laver man sin egen gelatine? Hvordan får man brugt indmaden?
  • Du lærer at håndtere en kniv på sikker måde. Du lærer at slibe en kniv og holde den skarp.
  • På kurset går teori og praksis hånd i hånd og du får et velunderbygget kompendie inkl. skærevejledning med hjem, så du også derhjemme vil være i stand til at skære en gris ud.

Vi kører kun små hold for at være sikker på, at alle kursister får det helt ind på rygraden og kommer hjem med en følelse af selvsikkerhed, for at kunne gå igang derhjemme.

Kurset afholdes af uddannet slagter og kursuslærer Anders Pølsemager, som har holdt kurser i pølsemageri for slagtermestre.

1 dag kr. 1200,- Tilmelding her

NB: Vi laver ikke pålæg på dette kursus, der har vi et særskilt Salt&Røg samt et Pålægskursus, der begge har et forløb på 2 dage.

Datoer for Lær at lave en gris til guld

2024

  • 14. september

Se også vores andre spændende kurser her

3 thoughts on “Lær at skære gris ud – og lav den til guld

Skriv en kommentar