Italiensk pølsemageri – Salume 1+2

italiensk_collage1
“Italiensk for begyndere” henvender sig til begyndere, slagtere, kokke og professionelle madkunstnere, der ønsker at mestre kunsten at lave salume* og italienske salami.

Det vil de fleste ønske at kunne lave selv, hvis de har været inde i et italiensk salumeria og se displayet af saltede, tørrede produkter af hele grisen skåret ud i tynde skiver som står helt rødt i snittet samt rækkevis af tørret salami med de mest fantastiske smagskombinationer.

*Salume er et entalsord og er det italienske ord for sprængt og saltet kød.

Vi skærer delstykker af en halv gris op i klassisk italiensk udskæring, en udskæring der er tilpasset de produkter italienerne elsker og som går under navnet salume-produktion.
Det er kødstykker som gennemgår en modning og tørring, til de ender som de klassiske 8 produkter:

– Guanciale – det vi på dansk kalder kæbesnitten, som man får en af de fineste nærmest magiske salume-produkter ud af,
– Coppa – saltet og tørret nakkefilet,
– Spalla – svinebov, saltet, krydderimasseret og tørret,
– Lonza, som er lavet af filet og i nogle tilfælde mørbrad,
– Pancetta – den italienske urøgede bacon,
– Lardo – spæk der er saltet og tørret med urter,
– Filetto – mørbrad,
– Prosciutto – som er den saltede og tørrede skinke, der kan ende i produkter som parmaskinke eller mindre kendte regionsskinker som Prosciutto di san Danielle osv.
– Derforuden findes der mange andre salumeprodukter. Foruden de ovennævnte produkter kommer vi også til at lave 2 italienske salamier og der bliver vist, hvordan man laver mortadella.

Kurset afholdes af uddannet slagter som har holdt kurser i pølsemageri for slagtermestre.
Kurset er omfattende og strækker sig over 2 dage

Kursuspris to dage kun kr. 1200,-

Se datoer for kurserne her:
Kursuskalender

Tilmeld dig her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s