Salt&røg

Dette er et 1-dags seminar, der vil sætte kursisterne i stand til at røge, salte og modne som en pølsemager.

Her lærer man i dybden at salte med de forskellige metoder, bl.a. lærer man noget som ikke mange slagtere ved noget om – saltudligning.
Man lærer at røge med kold, mellemvarm og varm røg.
Dette er et kursus ud i kunsten af konservere med salt, røg og dehydrering.

SALTNING
– Saltningens formål
– Hvilke salte vælger vi til forskellige produkter?
– De forskellige saltemetoder:
ANSALTNING, TØRSALTNING, LAGESALTNING, SPRØJTESALTNING
Her gennemgår vi teorien over de forskellige saltemetoder og går nu igang med rent praktisk at ansalte og tørsalte, lagesalte og sprøjtesalte

UDVANDING

BALANCERING af saltprodukter

FEJLFINDING ved saltning

RØG
– hvorfor røger vi?
– hvad sker der, når vi røger?
– røgovne
– røgning før og nu fra forrådskøkken til smagsgiver
– hvad kan man røge med? – gennemgang af egnede træsorter, størrelser på smuld, smagsgivere til røg vha. planter

RØGEMETODER
– gennemgang af koldrøgning, halvvarm røg, varmrøgning, ålerøgning, vådrøgning,
– hvordan man “snyde-røger”
– vigtige faktorer ved røgning, gennemgang af fugtighed, røgtæthed og lufthastighed

MODNING
– modning som konservering og smagsgiver

Der vil blive vægt på, at meget af teorien vil foregå sammen med det praktiske arbejde.

Seminaret afholdes af uddannet slagter som i en årrække har arbejdet som slagterkonsulent som rådgiver for slagtermestre rundt omkring i landet. Han har desudenholdt kurser i pølsemageri for slagtermestre.

6 timer

kr. 795,-

Se datoer for 1-dags seminaret her:
Kursuskalender

Tilmeld dig her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s