Spegepølsekursus 1+2

DATO: 6.+7. januar, 1 plads tilbage

spegepoelsekursus_logo2 dags Spegepølsekursus.

Her bliver både nybegynderen og spegepølsemageren sat ind i teknikkerne til at opnå den spegepølse man ønsker sig.
NYT: Hvordan man er i stand til at lave spegepølser hele året rundt.

Kurset i spegepølser er delt op i tre sektioner:

1) Hurtigmodnede spegepølser man ikke skal vente måneder på bliver færdige. Her bliver man sat ind i kunsten at bruge ph-regulerende midler, der gør at hjemmepølsemageren kan fremstille spegepølser på et par uger. Velegnet teknik til den der har masser af kød, ex. jægeren el. landmanden, der skal have store portioner gjort færdige.

2) Mellemhurtigtmodnede spegepølser. Metoden som de gamle slagtermestre brugte, inden der kom surhedsregulerende produkter på markedet. En god og sikker metode til at få mere smag i spegepølserne end de hurtigtmodnede. Til personer der vil undgå et hav af tilsætningsstoffer. Bemærk: Her bliver brugt nitritsalt.

3) Langsom-fermentering som omhandler den oldgamle metode at lave spegepølser på. Metoden som giver smagsnoter som ingen af de to andre metoder kan gøre. Pølsen tager også fra 2-3 måneder at gøre færdig. Denne metode omhandler også den sydlandske metode, hvor man ikke røger pølsen men kun tørrer pølsen. Denne metode bliver ikke undervist i andre steder i kongeriget. Med denne metode laver man et produkt som ingen slagtere i Danmark laver idag. Denne metode er for folk der er bidt af spegepølsekunsten, folk generelt der elsker sydlandske pølser og gourmander der er fascineret af de smagsnoter man kan få frem med denne metode.

Kurset henvender sig både til helt nybegyndere og til slagtere og kokke samt andre professionelle madkunstnere.

Kurset afholdes af Anders Pølsemager som er slagter, kursuslærer og ekspert i spegepølser, og som har holdt kurser i pølsemageri for slagtermestre.

Start kl. 10 afslutning kl. 16 begge dage

2 dage kr. 1200,-

Se datoer for kurserne her:
Kursuskalender

Tilmeld dig her

Læs også: ‎Hvordan laver man spegepølser?

anders_artikel_l_og_f
Selvforsyningsskolen i fagbladet Landbrug og Fødevarer:

Læs artiklen “Fermentering – et våbenkapløb” som omhandler spegepølser.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s